Recomanació del mes

Activitats

Tasta el Montsec

Vegetació i fauna del Montsec
 
La zona del Montsec té un medi natural amb indrets de gran valor a nivell geològic i biològic, i amb ecosistemes que constitueixen veritables punts de referència científica.
 
La contemplació i la interpretació de la natura (en tots els aspectes: geològic, paleontològic, dels ecosistemes, de la flora i la fauna, de les rutes d'interès paisatgístic, etc.), i dels elements culturals (també en tots els aspectes: històric, artístic, arquitectònic, etc.) possibiliten realitzar una gran varietat d'activitats; activitats que es realitzen en un entorn natural, ple de senders, cims, increïbles llacs d'aigües cristal·lines i cabalosos rius que permeten als aficionats al ràfting esplaiar-se a gust.
 
A la vessant nord, on domina la vegetació euro-siberiana de caràcter submediterrani (rouredes seques, pinedes seques de pi roig i pinassa), i la del vessant sud, amb una vegetació mediterrània (alzinar de carrasca, garrigues i brolles).
 
 
Pel que fa a la fauna del Montsec les aus, els peixos, els rèptils i els amfibis en són els principals protagonistes. Algunes de les espècies de mamífers presents al Montsec són especialment destacables en el conjunt de Catalunya, com és el cas de la llúdriga, el cabirol, el porc senglar o la guineu.
 
I és que el terme Montsec, no fa referència a una manca d'aigua, sinó que prové de Mont Segat, pels espectaculars talls que es poden admirar a les parets muntanyoses.