Recomanació del mes

Activitats

Tasta el Montsec

Els Castells de la zona del Montsec

 

Unes 150 esglésies, 53 castells, 15 torres, 12 jaciments arqueològics, 5 viles closes i un conjunt de 50 edificis rurals d'interès arquitectònic representen la riquesa cultural de la zona del Montsec.

Els castells del Montsec es configuren seguint la ruta medieval del Sió, 70 km de riu fortificats de l’antiga frontera de la marca, des de la Segarra fins a Balaguer.

El Castell de Montsonís és una magnífica fortalesa integrada en la part alta del petit i tranquil poble de Montsonís, destacant la superba torre d'homenatge, el preciós finestral d'estil gòtic i les seves dependències senyorials.

El Castell de Montclar és un castell habitat, edificat sobre les restes d'una antiga torre romana, mostra una elegant arquitectura del renaixement català. Datat en els segles XVI i XVII, restaurat recentment.

 

Les restes del Castell de Ponts  és el tossal  que està coronat per uns murs de pedra que queda a mà dreta de l’església de Sant Pere de Ponts. No hi queden masses restes del castell que formava part del Comtat d’Urgell i que al segle XI el comte Ermengol IV va confiar al seu castlà Gispert de Ponts.

La gran riquesa d’aigua de la zona, en una posició elevada, donava al lloc una importància estratègica, que va ser aprofitada en totes les èpoques: el Castell d’Alòs de Balaguer.