Recomanació del mes

Activitats

Tasta el Montsec

Deixa la teva petjada al Montsec

Teniu infinites rutes per descobrir el Montsec; rutes ornitològiques, rutes de natura, rutes d’embassaments, pantans i llacs; rutes per la Noguera, pel Congost de Montrebei, rutes culturals i arquitectòniques... Un ventall inexorable de possibilitats.

Us recomanem les següents:

Ruta a peu: Montsonís - Santuari de Salgar seguint el riu.

Congost de Montrebei: Des de Pont de Montanyana o Àger (Corçà). L'itinerari s'endinsa, travessant barrancs, pels feréstecs i escarpats paratges de la serra del Montsec fins a arribar a l'espectacular congost de Montrebei.

Vall d’Àger, Centre d’Observació de l’Univers: El Montsec i la Vall d’Àger constitueixen una zona que rep el nom de “Forat negre de Catalunya" perquè és l’indret amb menor contaminació lumínica de tot el territori. Això fa que sigui el millor lloc per a la observació dels astres.

Puig de Meià: Ascensió a un indret històric, on es troba l'ermita del Puig de Meià, situat a la capçalera de la conca de Meià, amb una meravellosa panoràmica sobre les vertiginoses parets del Montsec de Rúbies i la plana del Segre.


Túnel de Montclar: Una excursió "diferent", una experiència impactant, doncs bona part es fa dins un túnel, que en el seu temps, va ésser una de les obres d’enginyeria més importants d’Europa per la seva llargària, envergadura i per l’esforç humà que representà (6.000 persones empleades!). Són 5 km sota terra...

Aquí us podeu descarregar una ruta pel Congost de Montrebei espectacular, de 58km: tracks.