Recomanació del mes

Activitats

Tasta el Montsec

Racons del Montsec

Al Montsec trobem racons realment espectaculars, només cal que vinguis a descobrir-los!

Per anar obrint boca et presentem l’ermita romànica de la Pertusa: ben a dalt del massís, imposant-se al noguera ribagorçana, just a la frontera amb l’Aragó.

L'ermita situada a Corçà, entre el collet de la Pertusa i la Noguera Ribagorçana, camí del congost de Montrebei, és un mirador excepcional sobre el pantà de Canyelles i l’imponent Montsec.

A la Baronia de Sant Oïsme, dins del municipi de Camarasa, trobem una altra singularitat: la torre del Castell de Sant Oïsme.

La torre que té una alçada d'uns 14 m, forma part d’un paisatge impressionant.

No es pot oblidar la importància cultural de l'anomenada arqueologia industrial (mines en desús, Bòviles, centrals elèctriques, la presa de Camarasa, etc.), així com la varietat de conjunts urbans en bon i mal estat (recintes murallats, castells, atalaies, ermites i romeries, molins, ponts, museus, places majors, balnearis, carreteres, camins, senders…).

I per últim, un lloc únic i privilegiat: el Centre d’Observació de l’Univers del Montsec.

El Centre d’Observació de l’Univers

El Centre d'Observació de l'Univers es troba situat al municipi d'Àger i es conforma com un espai científic i lúdic per tots els amants del món de la ciència, astronomia i entorn del Montsec. Aprofitant les característiques d'un lloc únic en qualitat de cel per a l'observació de l'Univers integrat en un medi que permet conèixer l'evolució de la Terra a partir de la geologia de la serra.

El Centre d’observació de l’univers (COU) està e un lloc privilegiat per la qualitat del cel i consta de tres àmbits diferencials:

Edifici Central:

Un edifici singular on es troba l'exposició permanent, els tallers, l'aula d'informàtica i altres serveis. Visitar

L'Ull del Montsec:

Es tracta d’un planetari multimèdia i una plataforma per a l'observació del cel en directe. Compta amb una cúpula de 12 metres de diàmetre obrint-se completament per l’observació del Montsec. Visitar

El Parc de Telescopis:

Un conjunt de telescopis per l’observació nocturna i diürna de l’univers. Visitar